Home Nieuwsarchief Districtscompetitie: Wedstrijdverslag BC de Akkers 1 - BV Erasmus 1

Sponsors

Banner
Banner


Districtscompetitie: Wedstrijdverslag BC de Akkers 1 - BV Erasmus 1

Afgelopen woensdag was het zover: de eerste thuiswedstrijd van ons eerste team in de najaarscompetitie 2016/2017. Dat kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan; lees hier hoe de spelers het gedaan hebben!

Het team bestaat dit jaar uit drie spelers die al jaren de ruggengraat van het team vormen: Carma Valken, Barry Sonders, en Jörgen van Dijk. Daarnaast zijn er nog twee spelers die hun rentree maken in het team: Angela Frijmuth-Schoenmakers en Marco Soedarmo. Tijdens de eerste thuiswedstrijd - tegen BV Erasmus 1 - kwamen Angela, Carma, Jörgen, en Marco in actie.

Er kon deze avond op twee banen gespeeld worden, dus de mannen dubbel (MD) en de vrouwen dubbel (VD) werden tegelijk gespeeld. Helaas zijn de heren van BV Erasmus te sterk voor onze heren. Daarentegen kunnen de dames van BV Erasmus niet op tegen onze ervaren en felle dames. Na twee wedstrijden is de stand dus 1 - 1 en kan het nog alle kanten op.

Na de dubbels volgen er vier enkels; twee mannen enkels (ME) en twee vrouwen enkels (VE). De eerste mannen enkel wordt gespeeld door Jörgen. Hij begint goed en pakt de eerste twee punten, maar daarna begint zijn tegenstander controle te krijgen over het spel. De tegenstander houdt deze controle goed vast en Jörgen verliest. De eerste vrouwen enkel wordt gespeeld door Carma. Haar tegenstandster komt in eerste instantie goed mee maar Carma speelt haar prachtig uit en pakt de overwinning in twee sets. Dan zijn Marco en Angela aan de beurt voor hun enkelpartijen. Marco heeft een heer tegenover zich die weinig fouten maakt en goed kan lopen. In deze wedstrijd trekt Marco helaas aan het kortste eind. Angela laat haar tegenstandster in de eerste set alle hoeken van het veld zien. In de tweede set gaat de tegenstandster beter lopen, maar Angela houdt de druk er goed op en pakt de overwinning. Na zes wedstrijden is het nog niet beslist, de stand is 3 - 3 en alleen de gemengd dubbels moeten nog gespeeld worden.

Uit voorgaande partijen is wel gebleken dat Erasmus de sterkere heren heeft, maar dat wij de sterkere dames hebben. Dat belooft wat voor de gemengd dubbels (GD). De eerste gemengd dubbel wordt gespeeld door Marco en Carma. Zij bieden goede weerstand, maar de tegenstanders zijn goed op elkaar ingespeeld. Helaas verliezen ze de wedstrijd. De tweede gemengd dubbel wordt gespeeld door Jörgen en Angela. Wederom zijn de tegenstanders goed op elkaar ingespeeld, maar Jörgen en Angela hebben de overhand en zij winnen deze gemengd dubbel.

Zo eindigt deze spannende wedstrijd in 4 - 4. BC de Akkers 1 behoudt hierdoor voorlopig de eerste plaats. Noemenswaardig is dat Angela voor de derde keer op rij al haar wedstrijden gewonnen heeft. Hiermee behoudt zij haar eerste plaats in de speler ranking, fantastisch!!!

De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op zondag 9/10/2016 tegen de nummer 2 in de poule: PBC Boomgaardshoek 3. Wij wensen de spelers alvast heel veel succes!

Laatst aangepast op zondag 02 oktober 2016 13:42
 

LoginBC de Akkers, Powered by Joomla!